ENEPROT   ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΠΙΜΕΝΙΔΟΥ 19 - 54633 Θεσσαλονίκη,
ΤΗΛ.:+30-2310-995461, FAX:+30-2310-995461
www.eneprot.gr, e-mail: protypation@auth.gr
 
welcome
English                         
   
>Εκδόσεις \ Τόμοι Πρακτικών  

Τόμοι Πρακτικών

 

«2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Τυποποίηση, τα Πρότυπα & την Ποιότητα. Πρακτικά»(ISBN 960-87973-3-0)

 

Τόμος πρακτικών του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου για την Τυποποίηση, τα Πρότυπα & την Ποιότητα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26-27 Μαΐου 2007. O τόμος διατίθεται από τα γραφεία της ΕΝΕΠΡΟΤ και από τα βιβλιοπωλεία Μπαρμπουνάκης και Παπασωτηρίου. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε τον τόμο στο τηλέφωνο 2310 286680 ή με φαξ στο ίδιο νούμερο ή μέσω email: protypation@auth.gr και να σας αποσταλεί ταχυδρομικά με αντικαταβολή. Σελίδες 727, τιμή: 40 Ευρώ.

Περιεχόμενα:

  • «Tυποποίηση - Πιστοποίηση - Ποιότητα Ζωτικοί Παράγοντες Ανάπτυξης των ΜΜΕ», Σωτήριος Μαγόπουλος
  • «Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα η Ποιότητα στην Ελληνική Αγορά», Ιωάννης Βεργίνης
  • «Προϋποθέσεις Υπαγωγής μιας Επιχείρησης σε Προγράμματα Ενίσχυσης», Παπάς Κωνσταντίνος
  • «Δυνατότητες Αξιοποίησης Εμπειριών της Δομικής Βιομηχανίας στις Μεταβιομηχανικές Παραγωγικές Πρακτικές», Άγγελος Ζαχαριάδης, Πέγκυ Τζέ Αραβαντινού
  • «Παραγωγή Αδρανών Υλικών στο Λατομείο για χρήση στο Σκυρόδεμα», Νικόλαος Λίτινας
  • «Η Διαχείριση Ποιότητας στις Εταιρείες Παραγωγής Έτοιμου Σκυροδέματος στην Ελλάδα», Βούρβαχης Ιωσήφ, Κατερίνα Γκοτζαμάνη
  • «Πρότυπο ΕΛΟΤ1421: Νέες Απαιτήσεις για τους Χάλυβες Οπλισμού Σκυροδέματος», Παναγιώτης Μαυροειδής
  • «Προτυποποίηση στην Παραγωγή Ελληνικών Μαρμάρων», Τσιραμπίδης Ανανίας
  • «Βελτιστοποίηση Ποιότητας στη Βιομηχανική Παραγωγή Μέσω Σχεδιασμού Πειραμάτων», Αικατερίνη Αιμ. Πουστουρλή
  • «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Αγροτικών Προϊόντων Ποιότητας», Νικόλας Κ. Παπακωνσταντίνου
  • «Προτυποποίηση της Παραγωγικής Διαδικασίας Ανακύκλωσης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής», Ευάγγελος Π. Κολτσάκης, Χαρίτων Μ.Πολάτογλου
  • «Τα Απόβλητα ως Προϊόν της Παραγωγικής Διαδικασίας και ο Ρόλος της Πράσινης Χημείας», Κωνσταντίνος Γ. Αμπελιώτης, Παναγιώτης Α. Σίσκος
  • «Τυποποίηση Διεργασιών Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων», Γεώργιος Ι. Μπαλαφούτας
  • «Συμβολή της Οδοντιατρικής στις Προδιαγραφές Τυποποιημένων Προϊόντων  Διατροφής (Α) Σχέση με τη Νόσο Τερηδόνα και (Β) Σχέση με τη Διάβρωση και τη Φθορίαση των Δοντιών», Βασιλική Τοπίτσογλου, Σωτήρης Κάλφας
  • «Γεωδαιτικά Πρότυπα για τη Χωροθέτηση Παραγωγικών Μονάδων», Κ. Κατσάμπαλος
  • «Η Τυποποίηση της Παραγωγής στα Ελαιοτριβεία του Νομού Φωκίδας από τα Μέσα του 19ου μέχρι τον Όψιμο 20ου Αιώνα», Πέγκυ Τζε Αραβαντινού
  • «Η Συμβολή της Οργάνωσης Γραφείου στην Παραγωγική Διαδικασία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», Καλαμβοκίδου-Χατζηγιάννη Αλεξάνδρα
  • «Ανάλυση Περιβάλλοντος για τις Μικρές Επιχειρήσεις που Εφαρμόζουν Εθνικά Συστήματα Ποιότητας», Καρυπίδης Φ, Α. Μπελίδης, Α. Θωμάρεϊς, Γ.Μαγγανάρης
  • «Η Ποιοτική Τράπεζα ως Βασικός Μοχλός Ανάπτυξης των Ελληνικών Μικρομεσαίων παραγωγικών Επιχειρήσεων», Στέλλα Γκιώση
  • «Το Νέο Πρότυπο ΕΛΟΤ HD384:2004. Για το Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων και ο Ρόλος των Μηχανικών στην Προτυποποίηση», Τρασανίδης Γεώργιος
  • «Ανάπτυξη και Εφαρμογή του Συστήματος HACCP στην Ελληνική Ζυθοποιϊα Ρόδου», Κονταράτος Δημήτριος
  • «Κλαδικά και Διεθνή Πρότυπα Τροφίμων Eurepgap, BRC, IFS, ISO 22000", Βασίλειος Νασιόπουλος, Λάζαρος Καρανίκας
  • «Μελέτη Αγοράς Ελληνικής Δομικής Ασβέστου. Κριτική Προσέγγιση του Προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ 459», Γεωργία Ζαχαροπούλου
  • «Ασφάλεια-Ποιότητα-Ταυτότητα Γεωργικών Προϊόντων σε μια Παγκοσμιοποιημένη  Αγορά Τροφίμων για έναν Απαιτητικό Καταναλωτή», Χαράλαμπος Ν. Λαζαρίδης
  • «Η Βαρύτητα και η Υγιής Συνεισφορά μιας μη-Παραπλανιτικής Επισημάνσεως στην Προστασία των Τυποποιημένων Προϊόντων Τροφίμων», Ιφιγένεια Π. Βελέντζα
  • «Η Συμβολή της Τυποποίησης στην Ποιοτική και Ποσοτική Παραγωγή και Χρήση των Εγκαταστάσεων Υγείας», Δρ. Ευάγγελος Χρυσαφίδης
  • «Πρότυπα Καθετοποίησης της Σύγχρονης Αγροτικής Παραγωγής : Η Περίπτωση του Αγροτοτουρισμού», Μαρία Παρταλίδου, Άγγελος Ζαχαριάδης
  • «Τηλεπικοινωνίες των Αρχαίων Ελλήνων», Στέλιος Πολυκράτης
  • «Τα Πρότυπα κατά τον Χειρισμό των Τροφίμων μετά την Αγορά τους ως Παράγων Υψίστης Σημασίας για την Ασφάλεια και καλή Υγεία του Καταναλωτού», Ιφιγένεια Π. Βελέντζα
  • «Το Κανονιστικό Πλαίσιο για την Αξιολόγηση της Επικινδυνότητας των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων», Βαρζάκος Θεόδωρος, Νέστορα Θεοδώρα, Αγγελόπουλος Σταμάτης
  • «Τυποποίηση Εφαρμογής Τεχνολογίας RFID στην Εφοδιαστική Αλυσίδα», Δημήτρης Φωλίνας, Νικόλαος Πατρίκιος, Μάρω Βλαχοπούλου
  • «Τυποποίηση και Ποιότητα στη Διακίνηση Χύδην Προϊόντων», Α. Ζαχαριάδης, Ν. Παπακωνσταντίνου, Χ.Μ.Πολάτογλου
  • «Τυποποίηση και Συσκευασία Φρούτων και Λαχανικών στον Νομό Πέλλας», Ιωάννης Βας. Μανωλόπουλος
  • «Εναρμόνιση Προτύπων / Κανονισμών πολιτικής Αεροπορίας & Διαρκής Αξιοπλοϊα», Λεωνίδας Α. Παπαγεωργίου
  • «Προτυποποίηση και Ποιότητα στις Χρηματιστηριακές Εργασίες», Μελιδονιώτη Μαρία, Γκοτζαμάνη Αικατερίνη
  • «Επιπτώσεις της Πιστοποίησης κατά ISO 9000 στις τιμές των μετοχών των Εισηγμένων στο Χ.Α.Α. Επιχειρήσεων», Γεώργιος Μπλάνας, Γεώργιος Ντρέγκας
  • «Η Συμμετοχή του Κόστους Τυποποίησης και Συσκευασίας στη Διαμόρφωση της λιανικής τιμής των Αγροτικών Προϊόντων», Καραφύλλης Χ. Χρυσοβαλάντης, Χριστοδούλου Αναστασία, Καστανίδου Ελένη
  • «Η Εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στην Ελλάδα- Ευρωπαϊκά Στατιστικά Δεδομένα», Γιάννης Οικονομίδης
  • «Οι Μετρήσεις στα Εργαστήρια και ο Έλεγχος στην Παραγωγική Διαδικασία ως Εργαλεία Ποιότητας», Δρ. Κ. Ν. Αθανασιάδης
  • «Η Έμφαση της Οικονομίας μιας χώρας στην ικανοποίηση του Πελάτη ως Παράγοντα Διεθνούς Ανταγωνιστικότητας και Προσέλκυσης Ξένων Άμεσων Επενδύσεων», Χρήστος Γεωργίου
  • «Πιστοποίηση και Σήματα CE στον Οικοδομικό Τομέα», Μιχαήλ Μαλινδρέτος, Ανδρονίκη Μάνου, Κυριακή Ουδατζή
  • «Φυσικοχημικές Παράμετροι που χαρακτηρίζουν τη Λειτουργία Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων / Αποβλήτων & Τρόπος Παρουσίασης τους», Δρ.Ανδρέας Δεληγιάννης, Δρ. Φανή Παπαστεργίου, Χρύσα Παντελλίδου
  • «Οδηγίες, Προδιαγραφές και Διαδικασίες Αξιολόγησης Ιατρο-Τεχνολογικών Προϊόντων», Γ. Μελαχροινός
  • «Θετικά Πρότυπα Διοικητικής Δράσης για τον Έλεγχο της Ποιότητας Νερού», Αικατερίνη Δ. Φλιατούρα
  • «Βασικά Ποιοτικά Χαρακτηριστικά & Μέθοδοι Μετρήσεων Υπηρεσιών Δημόσιας Σταθερής Τηλεφωνίας», Ιωάννης Π. Χοχλιούρας, Αναστασία Σ. Σπηλιοπούλου, Στέργιος Π.Χοχλιούρας
  • «Προτυποποίηση Δεδομένων Ιχνηλασιμότητας στην Αγροτική Εφοδιαστική Αλυσίδα», Δημήτρης Φωλίνας
  • «Επισήμανση και Ιχνηλασιμότητα των Αλλεργιογόνων Ουσιών στα Τρόφιμα : Πρόσφατες Εξελίξεις», Νέστορα Θεοδώρα, Βαρζάκας Θεόδωρος, Αγγελόπουλος Σταμάτης
  • «Πρότυπο Πιστοποίησης ISTOS για τον Αειφόρο Τουρισμό», Αναστασία Α.Παπαδοπούλου, Δήμητρα Τσαρούχη
  • «Πως αντιμετωπίζει η Βιομηχανία Τροφίμων την Ύπαρξη περισσοτέρων από 8 Προτύπων Πιστοποίησης;», Βασίλης Σωτηρούδας
  • «Προσυσκευασμένα Προϊόντα. Σειρές ονοματικών ποσοτήτων- Μετρολογικές απαιτήσεις- Εξελίξεις στην Κοινοτική Νομοθεσία», Αναστάσιος Βλάχος, Παρασκευή Σάλιαρη, Ευδοκία Μακατσώρη
  • «Ανάπτυξη Λογισμικού για τον Έλεγχο Ποιότητας σύμφωνα με τα Πρότυπα ΕΛΟΤ 398.0-398.1», Αθανασιάδης Θ. Δημήτρης, Νικολαΐδης Γιάννης
  • «Σύστημα HACCP στον Αγροτικό Τομέα:Τυποποίησης Μεθόδων Ελέγχου στην Αγροτική Εφοδιαστική Αλυσίδα», Παναγ. Μπάτος, Δρ. Δημήτρης Φωλίνας, Ιωάννης Μανίκας
  • «Ποιοτικός Έλεγχος με Χρήση Ασαφούς λογικής», Τρασανίδης Γεώργιος, Τσιρώνης Λουκάς, Παπαδόπουλος Βασίλειος
  • «Οικομική Διάσταση και Αξιολόγηση των Δειγματοληπτικών Σχημάτων που Προτείνονται από τα Πρότυπα ΕΛΟΤ 398.0-398.1», Νενές Γιώργος, Νικολαΐδης Γιάννης
  • «Γενικό Χημείο του Κράτους και ο Ρόλος του στον Επίσημο Έλεγχο Τροφίμων», Κυριακή Γκιργκινούδη
  • «Πιστοποίηση Προιόντων Βιολογικής Γεωργίας», Παναγιώτης Παπαδόπουλος
  • «Διαχείριση Ποιότητας Εργαστηρίων :Σύγκριση ISO 9001 και ISO17025», Αθανασία Μ. Γούλα